Meritzo Wellness behandlingar

Massage

Massage mot spänningar och värk i kroppens muskler. En mjukare variant av svensk klassisk massage där fokus ligger på mjukgörande behandling för att få kramp och spänningar att släppa taget och där både kropp och sinne får återhämtning.

Avslappningsmassage lugn & ro mot stress

En skön och mjukgörande behandling som löser upp muskelspänningar och motverkar stress, frigör ” lugn och ro hormonet ” oxytocin i kroppen som gör att du känner dig härligt avslappnad. Bra behandling vid stort stresspåslag då både kropp och sinne får vila.

Yogisk Chakraflödesmassage

Yogisk chakraflödesmassage är en mycket kraftfull men varsam helkroppsmassage, som öppnar upp, balanserar och stimulerar kroppens energiflöde. Massagen rekommenderas vid alla former av obalanser i kroppen. När du är trött, spänd, stressad, har svårt att sova, har huvudvärk, ont i kroppen, helt enkelt när du känner att du behöver extra energi.

Marma behandling

” En unik behandling för djup avslappning och balansering av kropp och livskraft ”

Marmapunkter är punkter på kroppen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. Marmapunkter är ett slags knutpunkter där shrotas går samman, shrotas är kanaler som finns på alla nivåer i kroppen, fysiskt, mentalt och själsligt.

En marmabehandling börjar med en kort konsultation med pulsläsning för att bestämma vilka oljor och punkter som ska behandlas. Marmapunkterna stimuleras med essentiell olja, mycket lätt beröring samt terapeutens uppmärksamhet. Behandlingen avslutas med behandling av de tre huvudmarmaerna, terapeutens händer hålls på var sida om kroppen vid området för varje mahamarmapunkt, bäcken, hjärta och huvud.Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp, stimulerar kroppens egen självläkningsprocess. Bra att ta i kombination med Abhyanga.

Hotstone massage

Behandlande massage – värmen från lavastenarna i kombination med olika behandlande massagegrepp har mycket god effekt på stela trötta muskler.

Abhyanga

Abhyanga är en skön och lugnande helkroppsmassage som ges med varm olja. Kroppen masseras med ett mjukt, lätt tryck och lugna svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för både kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser men passar alla som behöver återhämtning och djup vila.

Vishesh

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh ges med varm olja och har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna, förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen och behöver återhämtning för både kropp & själ.

Garshan

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen görs med råsidenvantar och avslutas med oljemassage. Garshan är en bra behandling för den som har kapha-obalanser eller när mycket slaggprodukter, ama har ansamlats i kroppen. Passar extra bra under våren som en reningskur. Bra att ta i kombination med Abhyanga eller Vishesh.

Shiroabhyanga

Shiroabhyanga är en lite mer kraftfull och energigivande huvudmassage där man även behandlar ansikte, nacke och skuldror för att lösa upp stress och spänningar som har lagrats här och motverka huvudvärk och stelhet i området. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.  Ges i kombination med abhyanga helkroppsmassage med varm olja.

Meritzo Wellness behandlingar
Meritzo Wellness behandlingar